Tuesday, February 16, 2010

14 Februarie


14 Februarie, renumitul Paisprezece, Sf.Valentin, cadouri, flori, bomboane de ciocolata, un motiv in plus sa facem cadouri sau sa primim, ca nu mai e doar acel, gest frumos din partea unui baiat / barbat, deja sunt asteptari si din partea opusa, ziua Indragostitilor, imi place ca aderam la niste obiceiuri, de care am auzit, de unde, de la Americani, mai avem sa mutam ziua nationala pe 4 Iulie si suntem sefi, pun pariu ca mai mult de 90% din cei pana in 20 de ani nu stiu cand e de fapt la noi ziua indragostitilor, toti vor spune, 14 Februarie, desigur, eh, aici va inselati amarnic, nu e atunci, e pe 24 Februarie, de Dragobete, dar nah, ne adaptam, acum avem si Holloween nu mai avem Ielele si multe altele, una peste alta, pun pariu ca nu mai stiti nici ce altceva, mult mai importat s-a intamplat in istorie pe data de 14 Februarie.

- 1851: S–a înfiinţat, la Paris, Junimea română, societate politică şi culturală a tinerilor studenţi români din Paris, îndrumaţi de N. Bălcescu, C.A.Rosetti.
- 1888: A fost inaugurat Ateneul Român. Clădirea a fost construită între anii 1886 şi 1888, prin stăruinţa lui Constantin Esarcu, după planurile arhitectului francez A. Galleron, pe bază de subscripţie publică, sub lozinca „Daţi un leu pentru Ateneu".
- 1924: A fost fondată corporaţia IBM.
- 1946: A început să funcţioneze primul calculator electronic ENIAC, conceput în 1943, la Universitatea din Pennsylvania.

Si multe altele...
O sa mai revin, cred, poate, nu stiu sigur, si la alte "sarbatori" importante pt noi :).

No comments: